SEJATI HEBAT ENTERPRISE

Maksu Bibah, atau nama penuhnya Habibah Binti Haji Ismail,  adalah salah seorang pengusaha tempatan di Bukit Mertajam, Pulau Pinang, yang telah lama bergiat dalam membuat dan menjual pelbagai barangan makanan tradisional dan moden.

Disamping itu, Maksu juga menerima tempahan membuat pelbagai jenis pakaian samaada pakaian tradisional mahupun moden.

Perniagaannya yang memberansangkan di Pulau Pinang telah membolehkan Maksu menubuhkan Sejati Hebat Enterprise (SH) pada 2001, dalam usaha menggiatkan lagi perniagaannya.

Sehingga kini terdapat pelbagai barangan keluaran Sejati Hebat, antaranya termasuklah kuih muih tradisional seperti mini karipap, mini popia, kerepek bawang, kerepek ubi, kuih rotan, karipap, donut dan lain lain.

Juga terdapat serondeng rendang, serondeng daging, serondeng ikan bilis, pelbagai jenis bihun, mee, Nasi Lemak dan lain lain.

Antara produk Maksu yang terkenal ialah Kuih Raya. Terdapat pelbagai jenis kuih raya yang dapat ditempah mengikut citarasa pelanggan.

Diantara produk baru yang dihasilkan Maksu ialah Sos Cili, pelbagai jenis Sos Pencicah, Sos Perencah dan Kuah Cucur Udang segera. Sos-sos dan kuah cucur udang segera tersebut dijual dibawah label
Jabatan Pertanian Pulau Pinang (Wanis dan KPW
). Terdapat juga perkhidmatan catering makanan dan gubahan bunga.

Bagi mengetahui lebih lanjut tentang produk-produk yang dihasilkan dan dijual oleh Maksu, silalah melayari lawan web ini dengan menggunakan 'petunjuk' (navigation bar) disebelah kiri web ini. Maksu juga boleh dihubungi di alamat seperti di bawah.:

 


Habibah Binti Haji Ismail
Sejati Hebat Enterprise

49 Mukim 5 Kubang Semang
14400 Bukit Mertajam, Seberang Perai
Penang, Malaysia
Phone: 04-5382716
email: maksu_bibah@hotmail.com

Sejati Hebat  Kuih Raya  Makanan Tradisional  Sos Cili, Pencicah & Cili Boh  Catering  Tempahan Pakaian Gubahan Bunga  Form  Email


Created: 24 September 2000 : Last Updated July 2005